maandag 29 juni 2009

*massief - krakti - power*



Oef, we hadden een zeer interessante week! Zo, na een super succesvolle zondag was het te merken dat iets/iemand niet zo blij was dat we doorbraken en succes kregen. We hadden enorm veel tegenslagen zowel geestelijk als lichamelijk. Teveel om op te noemen en niet zo interessant voor jullie om alles te horen, maar ga er vanuit dat het even doorbijten was!

MAAR

We hadden een enorme backup van onze powerman Ralph Wehl, die even een mini zending meegedraaid heeft met ons. Hij komt uit Tammenga, een gemeente in Paramaribo en zou eigenlijk pas over 3 weken vertrekken op zending (West Indies zending!) Hij heeft van afgelopen maandag tot vrijdag met ons gewerkt. Dat was echt een enorme steun en kracht voor ons. Niet alleen omdat hij de meest gespierde kreool is die je in je leven gezien hebt, maar ook omdat hij een groot hart heeft en een grote geest om ons te ondersteunen.

Achteraf gezien was het wel een beetje lelijk voor hem, want zaterdagmiddag kreeg hij thuis een telefoontje dat hij eerder op zending mocht komen , en wel 2 weken eerder. Dus vandaag! Op maandag 29 juni! Zijn laatste week voor zijn zending heeft hij meer dan 200km van zijn familie, vrienden en vriendinnetje doorgebracht, omdat hij ons hielp in Nickerie! Hij vond het wel geweldig en had veel geleerd, zei hij me gisteren over de telefoon.

P.S. Ik heb niet van hem gewonnen tijdens armpje drukken!




De doopdienst was helemaal geweldig zondag na de kerk. Het was niet helemaal zonder wonderen zoals altijd! Meer daarover dadelijk. Wat erg leuk was, dat bijna iedereen die in de kerk zat was meegegaan naar het zwembad na de kerk om daar broeder Karsodimedjo te kunnen ondersteunen met zijn doop. We hadden ook een beetje regen, maar precies tijdens de doopdienst was het rustig en konden we elkaar verstaan en mooie foto's en toespraakjes houden. Precies na de doopdienst en het slotgebed kwam het knetterhard uit de lucht vallen. Zo zien we dat we waren geholpen daar in dat moment.

2 dagen ervoor waren we bezig met wat dingen bespreken en toen we klaar waren gingen we naar buiten en meteen belde broeder Karso ons. Hij zei: Ik wil de doopdienst toch liever niet door laten gaan en nog even wachten. Ik reageerde heel rustig en zei hem dat we eigenlijk net op weg naar hem waren wat echt waar was, dus hij zei "ja je kunt komen". Toen we daar kwamen gooide hij vele bezwaren over ons heen, die eigenlijk niet zo groot waren, maar het kwam er op neer dat hij bang was, dat hij nog niet klaar was en bang was om misschien misstapjes te maken. Het interessante was dat ik een heel gerust gevoel over me had. Een gevoel dat alles wel goed zou komen. De Heilige Geest leidde ons erg om het juiste te zeggen en soms juist alleen te luisteren. Op zo'n moment is het de kunst om door iemand z'n woorden heen te kijken en te zien wat er eigenlijk echt aan de hand is. Dat kan alleen wanneer de Heilige Geest met je is die je kan vertellen wat iemand nodig heeft. God weet namelijk alles. We deelden wat schriftteksten en zonder hem te proberen over te halen, maar gewoon ware leerstellingen en het Evangelie met hem te delen, deed de Geest de rest. Nadat mijn collega een tekst uit Moroni 8 deelde zei broeder Karso ineens. "Okay, ik word gedoopt zondag." Onze mond viel bijna open omdat het zo plotseling kwam. Het leek erop of er gewoon iets klikte bij hem en dat kwam zeker niet door ons!

Ik weet dat God leeft en dat de ware bekering niet door ons komt, maar door de Heilige Geest. Wanneer we woorden spreken onder leiding van de Heilige Geest worden de woorden tot iemand z'n hart gebracht en dat zorgt dat iemand geraakt wordt! Wonderen! Zeker!

We hadden een interessante week met veel leermomenten en struggles die het juist zo mooi maken! Zonder tegenstelling zou er niets zijn. Als je je hele leven alleen maar suiker eet, dan weet je niet wat zoet is.

switi!

lobi

e. koenen

1 opmerking:

Anoniem zei

mooi!
Liefs Serena