maandag 6 juli 2009

Believing in miracles creates miracles






Hier even een paar foto's van broeder Karso zijn huis. Zoals jullie zien is op het eerste ogenblik niet duidelijk dat er iemand om de hoek woont. Toen we daar liepen was het gewoon een enorm lange weg waar het leek alsof de weg doodliep. Toch voelden we dat we even om de hoek moesten kijken en daar zagen we zijn mooie huis en schitterend verzorgde tuin met allemaal switi vruchtbomen en groentes die netjes geplant zijn overal. Dat was echt een wonder op zich en het leek een beetje op een sprookje toen. Nu is het realiteit geworden, want inmiddels is broeder Karso gedoopt, bevestigt tot lid en heeft hij het priesterschap ontvangen, aankomende zondag zal hij zelfs een toespraak geven in de kerk. Wonderen gebeuren en zijn nog niet de wereld uit!

we hadden zeker nog een paar van dit soort wondertjes deze week. Eén daarvan was één van de personen die we vonden samen met onze tranga mati Ralph. Zijn naam is Furgel. Een super cool guy van 32, die hier voor werk is en over een week weer in de stad zal zijn. We zijn elke dag bij hem, omdat hij niet zoveel te doen heeft. Hij houdt veel van onze boodschap. Hij is net een spons. Alles wat we vertellen absorbeert hij en vaak vraagt hij al naar nieuwe dingen voordat we de kans hadden er zelf over te beginnen. Echt een golden investigator dus! Toen hij dus in de Kerk was gisteren was het super cool. Even iets vertellen erover. Het was vasten- en getuigenis vergadering. Iedereen is dan vrij om naar voren te lopen en zijn getuigenis te delen. Een paar leden hadden een mooi getuigenis gedeeld en leuke verhaaltjes verteld, maar niemand had getuigt over de waarheid van het Boek van Mormon. Nu zat Furgel naast mijn collega en vroeg of hij ook mocht opstaan. Ja dus, en hij ging meteen naar voren, met zijn Boek van Mormon. Hij hield het omhoog en zei dat hij een paar dagen gebeden had en dat hij een antwoord had gekregen. Dat toen hij had gelezen en gebeden, hij voelde alsof de profeet Nephi tot hemzelf sprak. Dat het leek of de kamer vol werd en hij zei dat hij nog even omkeek of er iemand in de kamer was en dat hij de neiging kreeg om te tranen. Hij zei dat hij wist dat het waar was en ook al gaat hij over een week weer naar de stad dat hij de kerk zal blijven bezoeken en zich voorbereid om gedoopt te worden. Hij moedigde iedereen aan om de leringen die in het Boek staan te volgen en dat liet hij als duidelijke boodschap achter.

Dat was sterk, ijzersterk, vooral omdat het helemaal uit zijn hart kwam, hij had nooit iemand gezien die op die manier over het Boek getuigde en dat maakte het zo sterk omdat het oprecht en puur was. Het bracht tranen in mijn ogen en vreugde in mijn hart. De Heilige Geest getuigde dat wat hij zei waar was. Het Boek van Mormon komt van God en daardoor weten we dat de vertaler een Profeet was, zelfs, Joseph Smith en daar dood het komplete evangelie weer hersteld is op aarde , ja zelfs, in deze kerk.

Dat is een wereld van verschil in mijn leven en we zien het levens veranderen, daar ben ik dankbaar voor. Ook ben ik dankbaar voor iedereen die me steunt op zending en me geholpen heeft op zending te komen. Bedankt!

foeroe lobi.

e. koenen

1 opmerking:

Anoniem zei

Hi Elder Koenen,
even een berichtje van de Stigters (de oude;)) Het is geweldig om je blog te lezen. Ik zou me in kunnen denken dat je je zending zou willen verlenen.;) Veel liefs
Ann en Govert Stigter