maandag 30 maart 2009

Let a faya baka!


Het vuur brandt weer!

We hadden even een dip door de ziekte van mijn collega en we waren even een beetje lui geworden. Eigenlijk was er over de hele zending een dipje ......Iedereen was een beetje te tevreden met het doel wat we gehaald hadden in 2008. nu is iedereen weer wakker en over de hele zending zijn er weer wonderen gebeurd, die worden ook onder de elders gedeeld. ( lees hierover meer op de blog van zr. Robison; www.westindiesmission.blogspot.com) Geweldig om te zien dat we weer back on track zijn. Zo is het ook met ons, al ons werk ging zoveel beter deze week. we hebben veel nieuwe mensen gevonden en ook een aantal mensen die gewoon helemaal voorbereid zijn. Het lijkt wel of ze zaten te wachten tot we ze zouden vinden en ze konden horen over het herstelde evangelie.

We hadden gisteren een paar hoogtepunten in de kerk.
Ritchie Bishesar is een jongen die opgegroeid is in de kerk hier in Suriname. Zijn vader was de eerste Surinaamse gemeentepresident vele jaren geleden hier. Hij was al lang aan het wachten op zijn zendingsoproep en gisteren was het dan zover. Iemand had zijn oproep ontvangen uit Trinidad en bracht de brief voor hem mee, waardoor hij hem in de kerk kon openen! Zo cool! We konden allemaal zien en horen hoe hij zijn brief opende en voorlas, dat hij naar Puerto Rico gaat om in het Spaans te prediken in de San Juan east mission. We zijn echt blij voor hem. Hij werkt vaak hele zondagen met ons op straat dus we gaan hem en zijn auto zeker missen haha!

maar we zien nog veel meer mooie dingen gebeuren. Er zijn een aantal van de jongens die net sinds paar weken of maanden lid zijn, die ook op zending willen gaan. We zullen ook met hen veel samenwerken. Babel, Navin en Jurgen zijn een paar van ze, en dat is echt iets wat het tofst is om mee te maken. Zien dat ze nu hun doelen in hun leven bijstellen en al zo snel het verlangen krijgen om dat te doen.




We spreken vaak over vruchten van bekering, handelingen van mensen waardoor je kunt zien dat er bekering bezig is in hun leven. Eén van de meest duidelijke dingen die we zien, is wanneer ze het verlangen krijgen het met anderen te delen. We maken het zelfs mee dat mensen die we voor het eerst tegenkomen ons meteen adressen van familie en vrienden doorgeven. Dat is de beste manier om zendingswerk te doen en ook het meest leuk.

Jurgen die vorige week gedoopt is is een paar keer deze week met ons meegeweest. Hij is 13 jaar en heeft een klein bmx fietsje. Hij is met ons meegefietst naar een aantal afspraken en dat waren meteen de beste afspraken die we in weken hebben gehad. Hij was echt enthousiast, zeker ook omdat de mensen zeiden dat ze gedoopt wilden worden. Hij had gisteren meteen aan zijn moeder, zr. Harlequin, gevraagd of hij later op zending mocht gaan en ze was daar echt blij mee. Wonderen!

Als elders hadden ze ons gevraagd om een training te geven in het 3de uur van de vergaderingen in de kerk. We mochten aan alle leden vertellen, hoe je een toespraak geeft, zonder gewoon een verhaal van iemand anders voor te lezen. Dat was een groot succes. We hadden een kleine workshop gegeven en ze laten oefenen met elkaar. In 3 stappen een toespraak te geven zonder iets op papier te hebben gaat zo;
1. een schrifttekst die je in je eigen woorden uitlegt.
2. een persoonlijke ervaring over het onderwerp van de schrifttekst.
3. een getuigenis van de waarheid en belang van dit onderwerp.

Het was echt een groot succes en velen vonden het echt leuk ook. Soms werd ze nog gezegd dat ze niet moesten voorlezen, maar ja, als je niet vertelt, hoe het anders kan, verandert er niets! Bij deze :)!

Zending is geweldig en we leren veel.

Bedankt voor alle support en brieven.

lobi
e. koenen

1 opmerking:

randy zei

Hey man...10 mei doen we de uitvoering van de HipHopMusical! Wou dat je er bij kon zijn! Laatst een hele mooie tekening gezien in het centrum met stoepkrijt met de tekst: Guess who's back!

Kreeg even hoop dat jij het was!
Miss u bro!

Geluk met de zending daar!