maandag 29 september 2008

Filmpje!!

Deze diashow komt van het weblog van zr Robison, bijna helemaal aan het begin een filmpje met een breakdansende elder Koenen!! Verder veel mooie, gekke en andere dia's van elders uit de hele zending, en als je goed kijkt een paar bekend voorkomende tekeningen.....veel kijkplezier!

Lilian Feith

ZION


Het Koninkrijk van God word Zion genoemd., omdat de mensen er in één van hart en één van zin zijn.

Een sterk stuk touw is een samenbindsel van vele breekbare koordjes. Wanneer je één stukje koord neemt, kun je het makkelijk kapot trekken of snijden. Wanneer je echter de vele koordjes samenbindt tot een sterk stuk touw, kun je er een inmens groot gewicht aan hangen. Als je het van goed materiaal maakt, is het bijna onbreekbaar.

Zo is het ook met het Koninkrijk van God. Alle kleine koordjes, de mensen , zijn op zich breekbaar en kwetsbaar. Wanneer al deze mensen samenwerken en een eenheid vormen kunnen ze bergen verzetten en is The Sky The Limit.

Deze tekening had ik gemaakt voor een vergadering in de kerk. We hadden een geweldige avond in de kerk, die ging over de groei van Zion en dat wij daar allemaal een deel van zijn. Alle leden en niet alleen de elders, dus. We keken een video hoe snel de kerk groeit en hoe dat vanaf 1830 is gegaan. Dat er nu ongeveer 13 miljoen leden van de kerk op de aarde zijn en dat deze Kerk één van de snelst groeiende kerken op aarde is....volgens mij is dat zo, omdat het waar is.

Het Koninkrijk van de Heer is wat nu op aarde de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen is. De Leden vormen dit Koninkrijk en natuurlijk staat Christus aan het hoofd ervan.
Ik weet dat we een Profeet vandaag op aarde hebben die dit Koninkrijk op aarde leidt en dat we nog steeds openbaring van God krijgen. Die helpt ons om te gaan met de vele moeilijkheden en verleidingen die we dagelijks kunnen tegenkomen. Ik ben dankbaar voor al het geluk en de zegeningen die ik dagelijks kan voelen.

Ook dank ik jullie allemaal voor jullie support door brieven en leuke berichten!

Het werk gaat voort!

Bedankt.

Lobi , Krakti, Bribi

maandag 22 september 2008

Band of Brothers



Dit is een tekening, die ik gemaakt heb voor de zending. Ik zal hem binnenkort nog in kleur uit gaan brengen. Band of Brothers, zo noemen wij ons als West Indies Zending. Omdat we als broeders dit werk doen en veel liefde onder elkaar hebben. We hebben een sterke band met elkaar en samen doen we dit grote werk. We kunnen niet zonder elkaar. We tillen elkaar naar grotere hoogte om betere instrumenten in de handen van de Heer te zijn en om Zijn kinderen tot Hem te helpen komen. Het is als een strijd tegen een kwade macht.

Onze dingen gaan wel goed, al is het wel even wennen met een nieuwe collega. Zijn NL's is niet zo best en het is hard werken voor mij, omdat ik soms helemaal alleen de lessen geef. Toch is het duidelijk te zien dat wanneer wij alles doen wat we moeten doen, de Heer ons zegent.

Helaas is Derrick niet gedoopt. Zijn ouders en oma zijn er tegen en hij wilt geen onrust zaaien, aangezien hij bij zijn oma woont. Echt jammer is dat. Toen hij mij vertelde door de telefoon, ging er wel een vervelend gevoel door me heen. Ik kan het omschrijven als volgt; iedereen heeft vast wel eens meegemaakt dat een relatie word verbroken zonder dat je het had verwacht. Ongeveer zo voelt het en dan nog een beetje meer. Het is echt verdrietig wanneer je weet dat iemand zo dichtbij is om een stap te maken die zijn hele leven kan veranderen en kan verbeteren. Sterker nog....die hem eeuwig geluk kan geven en uiteindelijk het mogelijk kan maken om na dit leven bij God terug te keren. Ik voelde me heel verdrietig. Iedereen heeft een vrije wil en dat is een deel van het plan. Het is aan ons om ermee om te leren gaan en het te accepteren.

Rayen is echt on-fire. Hij wil graag op zending gaan en binnen een jaar vertrekken om hetzelfde werk te doen als wij. Zijn echte naam is Smits Mohamed Fazier. Dus hij zal elder Smits worden. Zeker tof. Hij was ook op de vergadering die we met de elders gehad hebben en hij vond het helemaal geweldig. Elke dag wil hij met ons op stap. Op dit moment is dat een grote zegen voor ons! Sinds elder Mecham met me werkt is het wel een beetje zwaar, maar we zien dat de Heer ons zegent. Nog nooit hebben zoveel leden met ons samengewerkt. Zonder hun hulp zou ik het niet redden, aangezien ik constant alleen aan het praten ben. Meer dan het dubbele dan ons vorige record van leden die met de lessenhelpen, hadden we afgelopen week. Dat is vast en zeker omdat we het nu ook echt nodig hebben. Met een lid erbij kan ik het lid soms dingen laten uitleggen en dat haalt de druk bij mij (en ook mijn nieuwe collega) weg. Wanneer wij ons deel doen en vooral alles geven wat we hebben, vult de Heer aan wat we tekort komen!

Het werk is geweldig en elke dag leer ik vele dingen. Vooral over hoe veel liefde onze Hemelse Vader voor ons heeft en dat Hij er altijd voor ons is wanneer we hem om hulp vragen.

Vele warme groeten uit SU

Elder Koenen





woensdag 17 september 2008

Begi fu no abi moni!




Bidden om geen geld te hebben!


Aankomende week zal waarschijnlijk een andere geweldige onderzoeker gedoopt worden die Derrick heet, hij is 21 en is echt tof. Hele rustige en super slimme creoolse jongen. Hij heeft echt geen problemen om het Evangelie aan te nemen, behalve met roken. Toen we hem geleerd hadden dat roken niet volgens de wil van de Heer was, is hij van 8 sigaretten per dag naar 1 per dag gegaan. Toen we vroegen of we iets voor hem konden doen zei hij ons.
Ja, bid voor me dat ik geen geld heb, dan kan ik geen sigaretten kopen. Nu is hij er mee gezegend dat hij geen geld heeft om sigaretten te kopen en hij is nu bezig om te stoppen.
De eerste maal dat iemand ooit vraagt om voor ze te bidden dat ze geen geld hebben! haha!

Iedereen bedankt voor de toffe brieven die me gestuurd zijn. Een tip voor die een pakketje sturen, laat aan de buitenkant iets van een plaatje van Christus zien, daardoor stelen of beschadigen mensen het minder snel uit respect voor religie hier.






We hadden werkelijk een geweldige week.

Rayen, de hindoestaanse jongen die gedoopt is, is echt on fire. Hij heeft ons vorige week geholpen en tijdens het wandelen over straat zei hij tegen me, laten we met die vrouw gaan spreken! Dus ik dacht, OK. We hadden een leuk gesprek en ze leek echt interesse te hebben. Hij nodigde haar uit om de kerk komen. Woensdag gingen we naar haar toe en een aantal dagen geleden ook. Ze is iemand die helemaal voorbereid is. Ze zei al in de eerste les dat ze zich graag wilde laten dopen en ook dat ze de kerk zou bezoeken. Toen we zondag met Rayen in de kerk zaten en haar binnen zagen komen was het echt een mooi moment. Je kon aan hem zoveel blijdschap zien.... dat ze echt was gekomen! Zo is te zien hoe belangrijk het is om getuigenis van de waarheid te delen. Hij had haar verteld dat de Kerk haar leven zou gaan veranderen en ze voelde de waarheid ervan en maakt nu stapjes. Over een aantal weken zal ze gedoopt kunnen worden. Geweldig!

E.T!!!

E.T????

emergency transfer. (nood overplaatsing)
Klein nieuwtje. Ik krijg een nieuwe collega vanaf morgen.
Dat is heel plotseling gebeurd, omdat iemand moet veranderen. Hij heeft veel moeite om Nederlands te leren, dus word hij deze week bij mij geplaatst. Elder Mecham wordt mijn nieuwe collega. Hij is nu zo ongeveer 7 weken op zending, dus ik zal veel van zijn training gaan doen en ben nu ook de senior collega geworden. Wel spannend aangezien ik het gebied waar we werken nu overerf en alle verantwoording op mij neerkomt. Wordt een uitdaging maar leuk!



Verder bedankt voor alle support!

Elder Koenen



Hieronder een foto van Elder Mecham, die vandaag samen gaat werken met Elder Koenen





maandag 8 september 2008

1000




Duizend leden in Suriname !
Afgelopen weekend hebben we de laatste 4 mensen gedoopt om de 1000 leden te halen hier in Suriname. Het was geweldig om zo'n mijlpaal te halen. Mijn collega en ik hadden het voorrecht 2 mensen te mogen dopen en zelfs de 1000ste te dopen. Er zijn wel wonderen gebeurd om dit mogelijk temaken. Eén van de jongens, die gedoopt is heet Rayen en is een hindustaanse jongen. Hij is super blij dat hij gedoopt is en ging de dag erna meteen met ons op pad om vrienden van hem te bezoeken en om met ons te werken op straat. Hij ging meteen met mensen praten en was helemaal niet bang daarvoor. Super tof dus.
Hij getuigde na zijn doop dat hij zich zo goed voelde, zo licht. Net alsof hij zo kon vliegen als een vogel. Hij sprak tot ons en zei dat hij echt wenste dat we alle geluk kregen wat we wensten in ons hele leven. Hij vertelde me persoonlijk dat wij echt niet wisten wat we voor hem betekenden en dat hij nu zoveel geluk voelt. Dat raakte me echt wel en gaf me nog weer zoveel motivatie extra om harder te werken en die mensen te vinden die voorbereid zijn.
De 2e doop van ons was echt een wondertje. We baden veel om de 1000 leden te halen deze week en hadden nog steeds maar 3 dopelingen gepland met alle elders. Niemand van ons had nog iemand waarmee we aan de 1000 zouden komen. Afgelopen donderdag hadden we met een geweldig lid van de kerk hier gewerkt en hij ging nog een paar uurtjes met ons werken op straat. We hadden met hem over wat mensen gesproken die wij ook les geven en hun kids. Toen we thuis kwamen en naar bed gingen en al bijna sliepen, ging de telefoon. Om 22:30 uur eigenlijk! Het was diezelfde broeder, hij had met de zoon van zijn vrienden gesproken, Rafael, die 11 jaar is. Rafael wilde graag gedoopt worden, het liefst deze zaterdag! Vrijdag konden we nog snel de voorbereidingen met hem treffen en zaterdag is hij ook gedoopt. Het was echt mooi om te zien hoe dingen kunnen gaan.
Niets van dit succes komt uit onze handen. We zijn slechts dienstknechten en instrumenten in de handen van de Heer. Zolang wij ons deel doen, namelijk gehoorzaam zijn en hard werken, kan Hij ons gebruiken wanneer we daar klaar voor zijn. Iets wat ik geleerd heb is dat voor de Heer werken niet hetzelfde is als voor een baas werken. Als je voor een baas werkt en je werkt hard dan heb je recht op inkomen en je kunt het zelfs eisen of erop staan dat je iets wilt ontvangen. Voor de Heer werken is anders. Je doet je best maar je kunt niets eisen, omdat de Heer zo goed is dat je niets van Hem mag eisen. Wanneer hij ons iets geeft is dat een gave, GEEN verdienste. Daardoor voel ik me wel nederiger en ook veel dankbaarder wanneer we zoveel gezegend worden zoals nu.
We hebben vele lieve mensen die we onderwijzen en zelfs 2 verschillende mensen, die erover denken om te gaan trouwen, om dan lid te worden van deze kerk. We zien veel nederigheid van mensen die heel weinig hebben en toch voor ons eten willen zorgen. We hebben veel van mensen gekregen afgelopen week en hebben vele lekkere dingen gegeten uit Suriname. Vooral roti met kip en aardappel en natuurlijk het overheerlijke souto soep wat echt javaans eten is.
a SWEETI!!!!!
ai, grantangi fu ala sani yu bin fu du!
E. Koenen






maandag 1 september 2008

Koluku

Geluk!



Marijke die gedoopt is een aantal weken geleden maakt het heel goed. We waren bij haar op bezoek en ik vroeg of ik een foto met haar mocht maken. Net op dat moment plaste haar kleine meid op haar schoot. Ze lachte eventjes en zei dat het GELUK bracht!! Het maakte haar niets uit om toch op de foto te gaan en zoals je ziet heeft Nyfa een mooie natte plak op haar jurk gemaakt. No Spang toch? Grappig, maar mooi om te zien dat mensen zich om kleine dingen echt niet druk maken. Wil je geluk? Dan weet je nu hoe het te krijgen! We zien mooie dingen gebeuren in dit gebied. Het is een korte periode een uitgedroogd zendingsgebied geweest, met weinig vooruitgang. Dat komt volgens ons een beetje omdat hier voor ons lange tijd elders hebben gewerkt, die al bijna naar huis mochten gaan van hun zending. Dan worden ze Trunky zoals we dat noemen; verlangend naar huis en dan werken ze wat minder effectief aan het zendingswerk. Het gebied had dus wat schade opgelopen dus. We hebben de afgelopen 12 weken heel hard gewerkt en zien het gebied helemaal opbloeien. We hebben op dit moment meer dan 10 mensen, die er over denken om gedoopt. Dat is geweldig om mee te maken als zendeling.








Ik ben heel erg opgelucht dat ik niet wordt overgeplaatst deze week, en mijn collega ook niet.
Elder Shakespear en ik blijven gewoon nog een 3e overplaatsing met elkaar werken. Dat gebeurt niet zo vaak en ik was wel verrast, zo ook mijn collega. Onze Zendingspresident zei dat hij dat gedaan had, omdat hij mij nog even wou laten stabiliseren. Mijn eerste gebied was al na 6 weken veranderd, daarom nu wat langer. Wel fijn dus.

Aankomende week word een geweldige jongen gedoopt. Hij heet Rayan en is een Hindoestaanse jongen, 20 jaar en een fanatieke voetballer. Hij is eigenlijk banketbakker van beroep, wel grappig hetzelfde als mijn vader! Hij is helemaal klaar voor de doop en dat is tof om te zien. Vooral omdat zijn achtergrond zo anders is. Zijn vader is Moslim en zijn moeder is Hindu en hij bezocht alle soorten kerken en tempels en moskeeen. Hij vertelde dat hij een nacht terugfietste van zijn werk en 'het gevoel kreeg dat hij weer een Christelijke kerk moest bezoeken. Hij was een beetje te lui om bij die van hem in de buurt te gaan. Een korte tijd daarna heeft hij collega's van ons op straat ontmoet,die hem uitnodigden de kerk te bezoeken. Een paar dagen later zat hij in de Kerk. " Ik had het ze beloofd" zei hij. Hij zei me dat het voelde alsof iemand hem een kado gegeven had en hij voelde zich heel gelukkig. Al heel snel besefte hij dat onze boodschap belangrijk voor hem was en na het onderzocht te hebben is hij nu helemaal klaar om de stap te maken. Ik heb de eer om hem te mogen dopen omdat hij me dat vroeg of ik dat wilde doen.

Wordt weer een mooie week dus.

We hebben zoveel dingen meegemaakt als ik het allemaal opschrijf dan vul ik vele paginas met tekst, daarom een paar highlights:
-We vonden iemand tijdens het langs de deuren gaan, die na een korte les al zei dat hij zich altijd al wilde bekeren. Hij nam meteen de uitnodiging aan om gedoopt te worden. Hij werkt in Saramaca en dat is 1,5 uur van de stad. Hij blijft daar 10 dagen, maar hij zei dat hij zondag speciaal terug zou komen voor één dag om de kerk te bezoeken. Hij was vroeger ook goudzoeker geweest in het binnenland waar hij meer dan 8 keer Malaria had opgelopen!! Medicijnen doen ze niet aan, want dat kost geld. Het had hem wel veel pijn gedaan zei hij,...alsof je botten breken.
-Gisteren kwam in de kerk een business man uit Trinidad, die geen lid van de kerk was maar er op stond om met onze leiding te praten. Hij wou de kerk iets geven!

Dat was het weer uit het enorm warme Suriname, 35 graden en meer. (voelt 45 door vochtigheid)

Elder Koenen