dinsdag 16 december 2008

Hij brak vissen en roti voor de 5000?




We komen bij veel mensen thuis van veel verschillende geloven en culturen en sommige mensen hebben wat minder kennis over het evangelie dan anderen. Maar wat mooi is, is de eerlijkheid en openheid van vele mensen. We spraken met een vrouw over wat Christus allemaal had gedaan toen hij op aarde was. De vrouw zei, dat hij voor 5000 mensen voor eten had gezorgd. Hij had vissen en brood (of was het roti?) gebroken voor de mensen. Roti is heel bekend in Suriname en is een soort pannenkoek. Het was wel een grappig verhaal, omdat hindustaanse mensen kennen roti's en daarom was het verhaal van de Heiland een beetje aangepast voor hoe ze het zelf zagen echt tof haha.

Ook hebben we wonderen gehad met de vrouw van vorige week. We hadden veel voor haar gebeden en ik was toch zo brutaal om eerder dan 2 weken langs te gaan met een mooi tijdschrift over de kerk. Toen we daar kwamen was ze helemaal veranderd. Een totaal andere vrouw. Ze had gelezen uit het Boek van Mormon en ze zei dat ze een verandering voelde. Ze wilde toch weer naar de kerk komen en ze verontschuldigde zich dat ze zo boos was geworden. We waren helemaal verrast en ook blij. We zullen zien wat er gebeurt, want we zien dat er altijd een strijd is als mensen willen veranderen en dicht bij de waarheid komen.

We hebben wat grappige dingen meegemaakt. Mijn collega zijn fiets was stuk en hij moest een kleine klapfiets lenen van onze huurbazin. Dat was zo grappig. Zo'n reus op een minifiets. Iedereen op straat lachte hem uit en we hebben nog nooit zo makkelijk mensen aan kunnen spreken, omdat iedereen ons aansprak of naar ons wees. Van kleine kids tot oma's, hilarisch! luku ya, wan bigi man naga wan chin bicikri! haha!


We hebben ook onze eerste volledige surinaamse les gegeven gisteren. Met de taal gaat het nu een stuk beter! We hadden zelfs een les gisteren met 3 verschillende talen in één les. We deden het gedeeltelijk in surinaams engels en nederlands. Omdat er leden van het gezin waren die geen NL of geen engels konden en wij konden geen perfect sranan. Geweldige ervaring dus ook. We gaan hard oefenen nu om het wel helemaal te kunnen doen.

We hebben nog veel meer goede dingen meegemaakt, maar ik heb niet genoeg tijd om alles te schrijven.

Vele goede feestdagen gewenst!! en geniet van de Kerst geest! de geest van Christus.

Lobi

elder koenen

Geen opmerkingen: