maandag 4 januari 2010

Wan bun njun yari



Well. ik hou niet van aftellen maar over ongeveer 3 maanden zal ik thuis zijn. Beetje gek hoor!
We hadden een leuke activiteit op oudjaar gepland. We wilden de elders niet op straatlaten gaan omdat vele mensen dronken waren en er verschrikkelijk veel bombels (vuurwerk) werd geschoten. Dat zou gevaarlijk zijn want 2 witte mannen op fiets zijn een geliefd doelwit.

We hadden een soort stormbaan gemaakt in de kerk, waar we door gingen lopen met alle elders. De opdracht was om 2 groepsleiders te tillen, Elder Swart en Mecham. Dat was zo grappig.... we waren 1 team en deelden in 2 groepen en dus werd het een wedstrijd. hahahaha. Ze gingen elkaar tackelen en alles. Ze moesten gemberbier snel drinken. Erg peper! En ook snel stropdas strikken en alles. Was echt grappig en een groot succes. Het was ook meteen een les om meer eenheid te hebben...we hadden in het begin niet gezegd dat het een wedstrijd was maar de groep gewoon verdeeld in 2 groepen. Competitie en elkaar laten struikelen was dus echt onnodig. Dat was de les. Soms zijn we tegen elkaar een het strijden en vergeten we dat we het zelfde doel eigenlijk hebben. Grappig dus en we hadden een geestelijke les ervan geleerd ook.

We hadden een mooie doopdienst van Arian. Zijn moeder was 4 maanden geleden gedoopt en hij wou nu ook graag gedoopt worden, het was een mooie ervaring.

We zien veel succes deze week. We hadden een geweldig goede week gehad. Ik het het beste de gelijkenis van de voetbal noemen.

Een tijdje geleden leek het soms op voetbal spelen met een vierkante voetbal van cement. Die rolt alleen als je er veel moeite voor doet, maar stopt meteen met bewegen als jij stopt.

Onze nieuwe manier van werken is anders. We richten ons op de minder actieven en dat is een bijzonder effect ineens. Het nam wat tijd, net als een berg oplopen en nu we boven de berg staan lijkt het op een ronde voetbal naar beneden rollen. Je geeft een zetje en de rest gaat vanzelf. We richten ons op de leden en daarvan komen nu ineens zegeningen. Ze gaan mensen om zich heen voorbereiden en afgelopen weekend waren er 4 of 5 mensen die vroegen om de doop. Met onze oude manier van werken zouden we uitnodigen voor de doop en veel aanmoedigen. En nu zijn er ineens mensen die zeggen "Ik wil lid worden van de kerk maar weet niet hoe", en veel van deze voorbeelden. erg bijzonder!!

het werk gaat enorm goed en we zien veel succes samen .

ik weet dat God leeft, Hij houdt van ons.

Dit is Zijn Kerk op aarde.

Het geeft me de vreugde die ik nodig heb hier op aarde.

bedankt voor jullie support en liefde allemaal.

e. koenen

Geen opmerkingen: