maandag 12 oktober 2009

After all we can do







Na alles wat we hebben gedaan.

Het is door genade dat we gered worden.
Iets wat ik duidelijk merk. Soms voel ik me totaal zwak en dat ik niet aankan wat ik moet doen. Ik doe alles, maar dan ook alles wat ik kan doen en zelfs dan vaak is het niet genoeg. Mooi is het dan om te merken dat je word opgetilt en er doorheen geholpen door de macht van de verzoening. Ik weet dat op dat moment Christus door wat Hij voor ons gedaan heeft, ons de kracht geeft om uit te stijgen boven ons zelf. Dat merk ik iedere dag weer in dit werk. Zeker nu met de uitdaging van taal voor mijn collega.

Ik had een boot van iemand gespoten met de spuitbus. Dat was zeker een leuke ervaring. Ik had maar 20 minuten ervoor, dus het was even snel, maar ze waren heel blij erover. De naam Wierin is de naam van de kleine jongen. Gekke Wierin roepen ze soms ,want hij is heel grappig en wil altijd bidden als we bij de fam. Bedesi op bezoek zijn. Hij is 3 jaar en als z'n zusje hem dan helpt in het gebed door iets voor te zeggen zegt hij dat ze weg moet gaan, want hij wil het alleen doen. Geweldig:)












We hadden veel meegemaakt deze week.
Ten eerst wil ik iedereen condoleren met het overlijden van Loes Dongo uit de wijk Zoetermeer. Ze werd begraven hier in Paramaribo afgelopen woensdag en door een dag eerder in de stad te zijn voor de vergadering, kon ik er nog bij zijn op haar begrafenis om haar nog de laatste eer te betuigen. Ik heb haar zussen heel goed gekend en was erbij toen beiden waren gedoopt in Blauwgrond, zuster Harlequin en haar zoon en zuster Marina Dongo. Zij zijn beiden enorm beinvloed door hun zus die al 5 jaar van de kerk lid is. Ze zijn lid geworden door haar sterke getuigenis en haar aanmoedigingen, zelfs in eentijd van ziekte en lijden. Dat is één van de geweldige dingen die ze nalaat. 2 sterke zussen van haar die geweldige leden zijn van de Kerk. Ik wens alle nabestaanden en vooral naaste familie veel sterkte in dit grote verlies.

Van de week waren we gewoon ergens aan het fietsen waar we bijna nooit gefietst hebben en er was een man, die ons groette. Dus we praatten met hem en hij nodigde ons uit om met hem te spreken. Hij was echt cool. Hij had een groot verlangen om te leren en stelde vraag na vraag en alles beantwoorden we met de schriften, zowel de Bijbel als het Boek van Mormon. We zagen dat hij rustig werd. Toen we hem op een stuk wezen dat hij herboren kan worden door gedoopt te worden, zei hij "Dat wil ik. Daarvoor wil ik me voorbereiden" Hij wilde zelfs zijn baan die een beetje slecht is, meteen op zeggen. Hij voelde helemaal anders en nu is hij zich aan het voorbereiden om deze stap te maken aan het eind van de maand. Hij had plannen om naar een ander land te verhuizen om z'n leven te veranderen, maar door deze tekst heeft hij begrepen dat hij werkelijk een ander mens kan worden. door Christus.

er is geen andere weg.

bedankt allemaal voor de gebeden en steun.

foeroe. lobi

2 opmerkingen:

Linda Linschooten zei

Hey elder Koenen,

Ik wil je even laten weten dat ik heel trots op je bent... met alles wat je doet op zendingsveld.. Niet altijd makkelijk.. en hard moeten werken... Maar.. dat ziet je hemelse Vader ook... Doe je best... en Hij doet de rest...(da's een goede motto toch?). In ieder geval hier in Apeldoorn denken veel mensen aan jou... en dus ik ook!! Veel succes met alles... en vergeet niet, je hemelse vader is gek op jou!! Dat heeft Hij weleens verteld aan mij hoor... =)

Groetjes uit Apeldoorn,
Linda Linschooten

Randy zei

WP,

Ik maak een nieuwe 055 Magazine! Mag ik een nieuwjaarwens van je ontvangen op randy@bruisendennieuw.nl ?

Ik vraag je dan het volgende (kort) aan/in te vullen:

2009 was:

2010 wordt:

En ik wens jou:

Wil je dit voor mij doen alsjeblieft! En je mag ook kort iets vertellen wat je nu precies allemaal doet, voor diegene die het nog altijd niet weten.

I would appreciate broeder...elder!

Je wordt gemist in Apeldoorn!
Niet alleen door mij, door velen!

Groeten,

Randy