dinsdag 1 september 2009

wan mooi wiki disi











Zeker een mooie week geweest.

We hebben zeer mooie momenten gehad. Vooral omdat we hebben gefocust om zo hard mogelijk te werken en met zoveel mogelijk mensen op straat te spreken en ook ze zo duidelijk mogelijk te maken in een korte tijd waarom het belangrijk voor ze is om hun leven te veranderen en om naar de kerk te komen.

Zondag kwam een man voor de kerk staan tijdens de dienst. Hij wuifde naar me dat ik naar hem toe moest komen, dus ik liep naar hem toen en begon met hem te praten. Hij zei dat hij counsil nodig had omdat zijn leven niet goed was, dus ik zei dat hij op de juiste plek was. Hij zei dat hij eerst even eten wou kopen bij de winkel en dan terug zou komen, dus zei ik hem dat het beter was nu de kerk in te komen en dat hij later altijd nog ergens naar toe kon gaan. Ik zat naast hem en vertaalde alles voor hem omdat hij uit Guyana komt. Hij hield zoveel van de kerk en aan het einde zei hij dat hij zoveel honger had eerst, maar dat hij aan het einde van de kerk geen honger meer had. Mooie werkelijkheid van wat Christus zegt: Ik ben het levensbrood, wie neemt van Hem zal niet meer hongeren en dorsten.

In de avond waren we weer met hem bij de kerk gekomen, omdat hij niet echt een goede plek heeft om samen te komen waar hij woont. Dus we spraken met elkaar. De Geest was heel sterk aanwezig toen hij vertelde hoeveel spijt hij had over de fouten in zijn leven en dat hij voelt dat hij gevangen zit in zijn eigen zonden en fouten. Dat alles wat hij probeert mislukt en dat hij alles erdoor is kwijtgeraakt. Door overspel en drank en drugs is hij alles kwijt. Ik voelde medelijden met hem, vooral omdat hij zoveel berouw liet zien. We gingen door wat teksten heen uit de Schriften en lieten hem zien dat er altijd een weg terug is en dat Christus voor zijn fouten betaald heeft en indien hij zich bekeert alles kan weggewassen worden. Je zag dat hij weer een beetje hoop kreeg en hij was erg onder de indruk. Er waren momenten dat we bijna tranen kregen doordat de Geest echt sterk getuigde van de verzoening van Christus die voor ons allen mogelijk maakt te veranderen en een nieuw mens te worden. Het was een mooi moment en Ahston zoals de man heet, heeft gezegd dat hij vanaf dat moment wil stoppen met alles wat niet juist is. Hij heeft gezegd dat hij vanaf dat moment wil stoppen met roken en alcohol en alles anders dat ervoor zorgt dat de duivel invloed in zijn leven kan hebben en hem kan binden met kettingen die zonden zijn en hem naar beneden sleurt tot vernietiging.

Ik was heel blij voor Ashton dat hij ervoor koos om naar de kerk te gaan. Hij is 48 jaar en heeft een vrouw en 2 kids die hij niet meer ziet omdat hij vele jaren slecht geleeft heeft. Als een volwassen man kwam hij naar ons toe om om hulp te vragen. Hij zei. I need counsel man, my life is wrong. please help me. Heel nederig en ik was zo blij dat we hem zeker konden helpen.
niet met geld
niet met eten.
maar met iets dat meer invloed zal hebben in zijn leven dan wat dan ook.

Het evangelie van Jezus Christus.

we geven mensen geen vis wanneer ze hongeren.
we leren mensen om zelf te vissen zodat ze altijd te eten hebben.

dat is het werk hier in nickerie. we hadden een heel mooie doopdienst van Meena, de oudste dochter van de Bedesi familie. Ze was heel erg blij na haar doop en ik heb haar zoveel horen praten nadat ze de Heilige geest had ontvangen. Meer dan ik haar heb horen praten in 3 maanden. haha. Mensen veranderen door het evangelie.!

bedankt voor al jullie support

foeroe lobi.

e. koenen

2 opmerkingen:

Lydia zei

Hey Elder Koenen,

Wat een opbouwende woorden! Het is zo fijn om te zien wat het evangelie kan veranderen in iemands leven. Mooi zeg!

Ik wens je een fijne week toe, en veel succes met het vinden en onderwijzen van hen die gereed zijn om het Woord te horen :>)

Groet,
Lydia

Tim zei

Hee Willem-Paul,

Alweer veel te lang geleden dat ik een bericht heb verstuurd.
Erg mooi om te lezen en te zien dat je nog steeds straalt en mensen oprecht helpt. Ook geweldig om te lezen dat jouw werk echt een postieve impuls heeft gehad door de graffiti! Je bent inmiddels een beroemdheid in Suriname. Wie weet waait er wel wat over naar Nederland :) Dat zou jullie werk als Zendeling zeker ook hier een positieve impuls geven.

Met mij gaat alles ook perfect. Veel positieve dingen!

Veel liefde en kracht gewenst!

Tim