maandag 23 februari 2009

Je bent vernegerd! (?)



Dus dat! Zuster Dongo is zelf een creoolse (dat zal ik er maar bij vertellen) en ze moest samen met haar zus om mij lachen, omdat ik helemaal als een Surinamer spreek. Ze zeiden dat ik vernegerd was hahaha! Klinkt wel een beetje gek, maar uit de mond van een Surinaamse is het toch wel erg grappig.
Mijn nieuwe collega had me ook al verteld dat ik nog meer als een surinamer klink dan toen we de vorige keer samenwerkten. Hij zei dat het echt goed was om aan te passen aan de mensen zelf, hij deelde een tekst met me uit de Bijbel, waarin Petrus zelf uitlegt dat hij zelf altijd aanpastte aan de mensen, hij zou een jood worden onder de joden en aan wie dan ook zou hij zich aanpassen zodat hij ze maar kon helpen tot het Evangelie te komen en gered te worden. Dat was toch wel een complimentje vond ik zelf! Geen mens gelooft tegenwoordig meer dat ik uit Nederland kom, of ze denken dat ik uit de States kom, of ze begrijpen het niet omdat mijn "ABN accent" vernietigt is! haha

we hadden een geweldige week met een doopdienst van zuster Harlequin, de zus van Lucille Dongo uit NL die zelf ook met haar dochter Xiomara erbij was. Echt een mooie dienst was het.



Ook hebben we gehoord dat er vanaf 1 maart een ring, lees wel, de eerste ring in de west indies gaat komen! en wel in Trinidad,Port of Spain. We zijn heel blij, want dat betekent dat de bewoners zelf meer gezag krijgen en ook geestelijke bescherming omdat er dan bisschoppen en een ringpresident geroepen kunnen worden en zelfs een Patriarch dus we zijn echt blij om hier te zijn met deze historische gebeurtenis!
Ook heb ik met m'n eigen geld mijzelf getrakteerd op een nieuw zadel! Mijn rug deed steeds pijn omdat mijn zadel helemaal vernietigd is, zoals jullie kunnen zien op de foto.



Ik heb , jawel hou je vast, een Nederlands gel zadel gekocht! Kost een beetje, maar dan heb je ook wat! BOi wat was ik blij, nadat ik ermee door de straten van Suriname , Blauwgrond reed. Is beter voor het zendingswerk ook, want als ik nu met de mensen spreek, heb ik zowaar een glimlach op m'n gezicht, dankzij mijn wonderbaarlijke gelzadel!

We hadden echt een toffe ervaring gisteren met een jongen die Roche heet. Hij is een kid van 16 jaar en we legden hem wat dingen uit over het Boek van Mormon en hij las er een beetje uit samen met ons. Hij zei dat hij zich voelde alsof hij aan het bidden was tijdens het lezen. We legden hem uit dat het gevoel kwam omdat hij de Heilige Geest voelde en hij was het met ons eens dat die gevoelens alleen komen als iets van God komt en waar is. Hij vroeg wat hij moest doen om God te volgen en we hebben hem meteen alles verteld over het woord van wijsheid en over de wet van kuisheid. Dat gaat over het niet gebruiken van alcohol, tabak en alles en de relatie tussen man en vrouw. Hij was heel blij dat we hem dat vertelden, want hij wist helemaal niet dat die dingen slecht waren. Hij zei dat hij dat zou gaan naleven en hij vertelde dat het hem ging helpen om zich te bekeren. Hij zal zich gaan voorbereiden om gedoopt te worden volgende maand, in maart dus. Zo cool! Er zijn mensen die wachten op de waarheid en die in het donker leven. Ze wachten gewoon tot iemand ze de weg wijst en ze vertelt wat God zijn pad is. Het is een grote zegen om een instrument te zijn!

foeroe lobi!
e. koenen

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Yo WP,
Nog steeds lezen we regelmatig je blog, fijn te weten dat het goed met je gaat!!
Groeten, Jochem en Eva

bro van Eeden, Zoetermeer zei

Hoi Elder Koenen,
zuster Lucille Dongo is deze week overleden, haar lichaam en Xiomara komen naar Suriname vandaag 4 okt.