dinsdag 21 oktober 2008

onbekenden zijn vrienden die we gewoon nog niet hebben ontmoet.




Deze week zat vol intressante gebeurtenissen.

Eerst wil ik een verhaal vertellen:

Er was een man in zijn tent. Op een dag komt hij buiten zijn tent en er ligt echt een grote steen daar. De Heer verschijnt aan hem en vertelt hem om tegen de steen te duwen. De man stemt in en begint tegen de steen te duwen. Dagen gaan voorbij en de man is bezig om hard te werken. De steen beweegt totaal niet. De man word bezocht door de duivel die hem zegt " waar ben je mee bezig, je ziet toch dat het geen zin heeft om te duwen, die steen is nog geen milimeter bewogen". De man vraagt zich nu hetzelfde af, het heeft geen zin, denkt hij. Hij gaat naar de Heer en vraagt Hem, Waarom moet ik duwen tegen deze steen, het heeft geen zin, hij is nog niets bewogen. De Heer antwoordt "Zoon ik heb je niet gevraagd om de steen te bewegen maar om ertegen te duwen. Kijk eens naar jezelf, door hard te werken ben je enorm sterk geworden en je hebt vele krachten ontwikkeld. De man is blij dat de Heer hem heeft uitgelegd waarom hij moest duwen en voortaan zal hij altijd doen wat de Heer hem vraagt omdat het altijd voor ons bestwil zal zijn, zichtbaar of niet zichtbaar, begrijpelijk of onbegrijpelijk.

Ik hou veel van dat verhaal en het is erg toepasbaar in ons leven. Moeilijkheden vormen ons en wanneer we goed volhouden en volharden worden we er beter van.

Het is hier toch wel een apart land en er gebeuren vreemde dingen. Zo is eén van onze onderzoekers is in de gevangenis beland door iets stommigs. Een ander verhaal ís wat aangrijpender. Ik belde Shirley die aantal weken geleden gedoopt is op en vroeg, he hoe gaat het. zegt ze " niet zo goed" . Haar neefje die daar in huis woonde was de nacht ervoor omgekomen door een vuurgevecht. Echt droevig dus!!! Ik schrok wel enorm, aangezien we veel met hem gesproken hebben en hij maar 23 is. We zijn er heen gegaan meteen en ze waardeerden het erg. We hebben een korte les gedeeld over de verzoening van Christus en dat Hij er altijd is om ons te steunen en dat Hij ons kan troosten. Dat konden ze erg waarderen. Ook het idee dat hij niet gewoon verdwijnt maar dat onze ziel doorgaat met leven en het mogelijk voor ze is elkaar later weer te zien gaf ze zeker troost.

Indrukwekkende dingen zijn dat.

Wat bijzonderder en blijer was dat mijn allereerste collega elder Dinge klaar is met zending. hij was woensdag klaar ermee en kwam uit Guyana waar hij diende. Het bijzondere van deze tori is dat hij besloten heeft om van de 7 gemeentes naar de gemeente te gaan waar ik dien. Hij kwam dus thuis in de gemeente waar ik zit en ik kon naar zijn thuiskomst toespraak luisteren......dat was zeker erg bijzonder! Zeer uniek zelfs denk ik. Dat een elder bij de thuiskomstdienst van zijn trainer ( ook wel vader genoemd) kan zijn. Erg leuk.

"wanneer u in dienst van uw naaste bent, bent u slechts in dienst van de Heer" mosiah 2:17


bedankt iedereen voor alles en de leuke brieven.

vriendelijke groeten en foeroe lobi

e. koenen

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Jonge,

Wat een inspiratie ben jij voor veel mensen. Niet alleen daar, maar ook back in your own town. Ik ben eigenlijk wel heel trots op jou en vooral trots dat ik je buddy mag zijn. Maar goed, het geloof helpt ons extra om soms dingen van elkaar te begrijpen.

Ik heb even een linkje voor je, zodat je kan zien dat we je niet vergeten zijn. Ook hier ontwikkelen dingen zich als een gek. De toen besproken HipHopMusical komt er nu gewoon al aan met vette zangers en rappers, coole dansers, dope effecten. Jammer dat je hier niet kan zijn, maar dat compenseer je met nog mooiere dingen elders.

Check in out en de groeten van het hele USA en 055-Team. Love you bro!
http://www.055united.nl/621/zending-vs-graffiti/

Bye!

Randy

Anoniem zei

Beste Elder Koenen,

Dankjewel voor je opbouwende woorden. Ik ben blij dat je je zo volledig inzet voor het werk van de Heer. Ook fijn om te horen dat je zulke bijzondere dingen meemaakt in Suriname. Sterkte, ook met je gezondheid, en het ga je goed!

Groetjes,
Lydia

Anoniem zei

Hoi Elder,
Je weet inderdaad nooit waar dingen die je meemaakt allemaal goed voor zijn. Als je ze meemaakt kun je ellendig zijn, maar er ook weer als herboren uitkomen. Er is dus altijd winst mee te behalen, alleen niet altijd op de manier die jij voor ogen had. God works in mysterious ways.
Zet hem op elder.......en groetjes van de Mulders hier