maandag 4 augustus 2008

a son a faya tidey



De afgelopen 5 dagen heeft het niet geregend en is de zon enorm warm. Ben wel een beetje verbrand en we moeten echt opletten om genoeg vocht te drinken. Het is wel genieten, want de natuur is zo mooi als je om je heen kijkt. Soms wordt het bijna normaal om te kijken om je heen en overal beestjes te horen en palmbomen te zien. Soms moet je wel je best doen om door het afval heen te kijken, wat overal ligt, alsof het een afvalbult is. Ook moet je je niet laten storen door de naar eten zoekende Surinaamse straat Dagu's (honden). Ze hebben geen baasje en zorgen voor zichzelf. Zo kijken ze je ook aan, een beetje arrogant.

We hebben zo een goede week gehad. We hebben mensen gevonden die helemaal voorbereid waren om het Evangelie aan te nemen. Echt wonderbaarlijk om dat mee te maken.

We hadden een geweldige kerkdienst afgelopen zondag. Er waren zoveel mensen in de kerk dat het bijna niet paste. Een aantal onderzoekers, die binnenkort gedoopt zullen worden, waren gelukkig ook gekomen. We waren zo blij ze te zien, dat ze moeite hadden genomen om zelf te ontdekken. Je kunt tenslotte nooit weten hoe een vrucht smaakt, voordat je er van proeft! Ze weten nu dat het de vrucht is met de beste smaak. Het gevoel in de kerk was zo goed. We waren echt blij.

Ik maak niet zoveel foto's van mensen die we onderwijzen en hoe ze wonen. Misschien dat ik dat nog ga doen. Het probleem is een beetje dat ik soms echt moeite heb om mijn mooie camera tevoorschijn te halen met de kennis dat dat gezin van de prijs ervan misschien 2 a 3 maanden kan eten. Ik heb daarom alles afgedaan wat niet nodig is, zoals een ring en das clip. Ik wil niet dat de mensen naar ons kijken en dat ze zich minder voelen door wat ij allemaal hebben. Soms is het lastig om daar niet mee bezig te zijn als je op je fiets rijdt en als je ergens wat eten koopt. Je gaat echt van die mensen houden en wilt ze gewoon alles geven wat je kunt. Als zendelingen mogen we dat niet materieel doen maar we geven ze al onze inzet en weten dat niets ze meer helpen kan dan het Evangelie. Alles wat ze nodig hebben kan ze namelijk gegeven worden door de Persoon die alles gemaakt heeft, als ze dichter bij Hem gaan komen.

We hadden wel veel wonderen meegemaakt, doordat we op de juiste tijd op de juiste plaats waren. Die dingen zijn wel verbazendwekkend. We zouden naar Steve gaan een onderzoeker, hij was niet thuis maar zijn broer wel. Even met hem gepraat, hij had interesse, maar geen tijd. Mijn collega vroeg hem of hij iemand kende die we zouden kunnen bezoeken. Meestal zeggen ze dat ze zich met niemand bemoeien en niemand kennen. Hij wees echter zonder te twijfelen naar een huis aan het einde van de straat. Dat zijn Christenen, zei hij. We gingen erheen en een vrouw die er woonde sprak vriendelijk met ons. Na even met haar gesproken te hebben en onze boodschap over de Herstelde Kerk met haar gedeeld te hebben, zei ze dat ze God echt nodig had......meer dan ooit! Haar man was 2 weken geleden overleden, omdat er met zijn suikerziekte iets fout ging en hij te laat in het ziekenhuis was gekomen. Die dag zouden ze 18 jaar getrouwd zijn geweest. Zo droevig. Ze was heel blij dat we er waren en zag in dat de Heer mensen gebruikt om anderen te helpen. Ze zei dat onze boodschap haar antwoord voor die dag was die ze nodig had. Zo mooi om te zien dat de Heer met ons werkt om anderen tot zegen te zijn!

Het werk is mooi!

Vriendelijke groetjes uit warm Sranan!

Elder Koenen

Geen opmerkingen: