maandag 7 juli 2008

Switi de!












fijne dag


We hebben de Munder(gebied waar we werken) vloek gebroken! Een lange tijd was dit het lastigste gebied in de zending, want er waren geen dopelingen. Dat heeft meer dan 5 maanden geduurd.Maar afgelopen weekend hebben we dan toch een schitterende doopdienst gehad van een jongen, Rifelito van 18 jaar. Hij was helemaal blij en hij ging er voor. Zijn vader is een voorganger in een andere kerk en wou niet dat hij zich in onze kerk liet dopen. Rifelito heeft hem verteld dat hij verstandig is en dat hij weet waar hij voor kiest. Veel respect voor zijn dapperheid dus. In zijn getuigenis-toespraak na zijn doop vertelde hij dat het voelde alsof hij altijd een rugzak met stenen heeft gedragen, en dat die nu door de doop weg waren. Hij was heel blij en wij allemaal ook dus.

We hebben grappige dingen meegemaakt en ook gekke ....... Na de doopdienst was het 4 juli en dus Independence Day 9 Onafhankelijkheidsdag, een grote feestdag) in USA. We waren bij een soort USA-ambassade uitgenodigd om te komen en wat te eten enzo. Toen we daar kwamen met alle 14 elders, waarvan 12 uit de States, was het een soort feest met een zwembad en alles erop en eraan. Een beetje bizar contrast met de doopdienst, die we net hadden gehad. We voelden ons geen van allen op onze plaats eigenlijk en waren blij dat we na de hotdogs en hamburges weer naar buiten konden gaan. Terug naar het echte werk, zendingswerk.

We hebben echt veel succes op het moment en vinden veel mensen die zich willen laten dopen en Christus willen volgen door in zijn Kerk te gaan. De één na de ander.... en met een beetje geluk kunnen we elke week een schitterende doopdienst hebben vanaf nu. Maar wat daar ook bij hoort is tegenstand. Want er is een goede macht en een slechte natuurlijk. Die slechte macht wil niet dat mensen eeuwig geluk krijgen en doet hard zn best'om dat tegen te houden. Hij spaart niets. We hebben heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel tegenstand gehad deze week. Soms (lees bijna) bijna grappig. Mensen die echt hard ruzie proberen te zoeken en ons bang proberen te maken. Echt bizar. En toch ook weer niet, want het is te begrijpen, we doen goed werk en dat levert tegenstand. Soms wel indrukwekkend. Mensen die van alles schreeuwen om te provoceren en soms mensen die lief met je praten en ineens heel erg beledigend zijn en gaan zeggen van "O, vind je het niet leuk als ik dat zeg? " en dan nog een beetje erger doen. Echt apart om mee om te gaan. Ik ga het wel leren, maar die dag was het heel moeilijk om mijn zelfbeheersing te bewaren. Ik bid veel om de kracht ervoor te krijgen en vooral de wijsheid om ermee om te leren gaan.

We leren hier veel. Vooral dat het belangrijk is goed de geboden na te leven, omdat we zo op het smalle pad kunnen wandelen. Net als in het verkeer, daar moet je ook goed oppassen en het stuur goed vasthouden anders ga je echt problemen krijgen. Ik heb vaak de strepen in m'n hand staan, omdat ik het stuur zo hard vasthoud. Zo moeten we ook God naleven. Alles goed vastgrijpen wat hij ons verteld en dan komen we zonder kleerscheuren bij hem terug!

bun bun, mooi mooi.

tot zover Elder Koenen

switi de!

fijne dag!








Dan nog even dit...............................




We hebben een vrouw met haar gezin kunnen helpen door haar gazon, dat een meter hoog stond te maaien. Nou ja, maaien....met 4 elder met 4 kapmessen was het heel leuk om te doen! En die vrouw was zo blij dat ze wel wilde gillen en dansen.......


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey WP!
Lang niet gesproken...ik schaam me diep!
Ben blij dat je, zo te zien, helemaal je plek in Suriname gevonden hebt!
Hoop dat alles ok met je is, ik stuur je binnenkort wat snailmail..
Hou je goed gozer!
Greetz,
Elmer (& Vera-Lynn)

Anoniem zei

Er wordt goed werk verricht in Suriname, zie ik al! Van harte gefeliciteerd met de doopdiensten, fijn zeg! En "preaching the gospel to all creatures..."
Groetjes,
Lydia

Amanda & Aaron zei

I can't believe how well the work is going downt here (I was there from '94 to '96). Great job on the blog - keep us updated!