woensdag 16 september 2009

Mi e tang in Nickerie

Ik blijf nog in Nickerie









Ik heb wat interessante dingen geleerd, die ik zeker eventjes wil delen:

Ten eerste heb ik geleerd dat we niet aan God moeten vragen waarom dingen gebeuren. Deze vraag stellen we vaak wanneer iets gebeurt wat we niet zo prettig vinden. Het gaat je niet helpen en frustreert je alleen maar en geeft je alleen maar het gevoel dat God niet van je houdt. Want wanneer je waarom vraagt, heb je twijfels over dat God alwetend en almachtig is. Ik weet dat Hij van ons houdt en Hij geeft moeilijkheden zodat we ervan leren. Daarom kan hij de waarom ons niet vertellen terwijl we het probleem hebben, want dan leren we er niets van. Soms vele lange tijden later zullen we de waarom pas weten en soms in dit leven helemaal nooit.
Beter vragen we, WAT kan ik ervan leren. of HOE kan ik ermee omgaan en toch gelukkig zijn of WAT kan ik veranderen op dit moment. Deze vragen zijn wel te antwoorden en zijn oplossing zoekend en zullen je helpen ervan te leren.
Het ene werkt negatief en afbrekend en de tweede werkt positief en opbouwend.

Iets anders wat ik geleerd heb is dat we vooruit moeten gaan.
2 nephi 31:20; We moeten voorwaarts streven met volmaakt stralende hoop en liefde voor God.

Vooruitgaan is niet gewoon OK zijn, of middelmatig zijn. Het betekent ook niet om te proberen hetzelfde te blijven of om je hoofd boven water te houden en al helemaal betekent het niet dat je moet proberen te overleven, alleen maar.
Voorwaarts streven betekent dat je beter wilt doen dan gisteren en dat je een doel hebt. Het voorwaarts streven zorgt dat je in een positieve spiraal komt en al het andere zorgt dat je alleen maar naar beneden gaat.

Deze lessen heb ik geleerd zover op mijn zending. Vaak ging ik naar gebieden die in een negatieve spiraal zaten en ik zag dat het kwam omdat ze alleen maar probeerden om niet uit elkaar te vallen en te overleven, waardoor ze vergaten om vooruit te gaan en doelen te stellen en dat is dan de reden dat ze dus echt uit elkaar vallen.


We hadden een mooie doopdienst van 2 andere Bedesi kids. Was echt leuk. Adjai en Sandjai, 12 en 13 jaar oud. Zondag in de kerk zullen ze dus priesterschap hebben en ook het avondmaal mogen ronddelen. Ze vonden het echt leuk om een stropdas te krijgen en hadden ze ook trots om op zondag. Sinds we deze kids hebben gevonden, zeker 3 maanden geleden, zijn ze maar 1 zondag niet geweest, omdat de fietsen stuk waren en ze niet met hun kleine broertje mochten lopen. Verder zijn ze altijd gekomen. Echt leuk om te zien.

Ik ben blij dat ik nog even mag werken hier en we zullen een heel interessante en toffe tijd hebben verder.

Zending is super leerzaam en spannend ook soms. Veel ervaringen!

Bedankt voor al jullie lobi en support.

tangi

e. koenen

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een wijze woorden, Elder Koenen; geweldig hoor.
En zo is het ook; ze zeggen toch ook: stilstaan is achteruitgaan.
Vooral in het Evangelie, maar al te waar. Het verlangen hebben om jezelf te verbeteren, doelen stellen en eraan werken, geeft een kick, hoor. En van het proces genieten. Hemelse Vader houdt van ons en wil alleen het beste voor ons; daar moeten we op vertrouwen.
Veel succes en plezier toegewenst in je taak en roeping als zendeling-elder!!We bidden voor jou en al je collega's.