woensdag 9 september 2009

Fu sanede?



Waarom?
Je kunt mensen niet vertellen dat ze dingen wel of niet mogen doen en verwachten dat mensen het dan ook veranderen. Alle regels en geboden in de kerk en zelfs de afspraken die we met God maken door gedoopt te worden, hangen af van de waarom. Het is één van de leukste dingen die te zien zijn op zending. Mensen uitleggen waarom dingen zijn en dan zie je ineens licht in hun ogen komen en begrijpen ze ook de reden dat ze bepaalde dingen moeten laten in hun leven.
Dat hadden we met broeder Brian die gedoopt zou worden zaterdag. Hij had nog wat vragen en bezwaren en had zoveel vragen dat het duidelijk was dat hij bepaalde dingen nog niet duidelijk had. Dan is het voor ons als zendelingen onze taak om uit te leggen wat de waarom is. In dit geval had het veel met keuzevrijheid te maken. We mogen allemaal kiezen wat we doen in ons leven. Of we nu kiezen voor goed of voor kwaad. God gaat ons nooit dwingen en zal van ons houden, wat we ook doen. Hij zal echter wel verdriet hebben wanneer we ver van Hem blijven.

Wanneer we naar de geboden leven zijn we gezegend en gelukkig en als we dat niet doen hebben we die belofte niet. We kiezen er voor om Christus te volgen of niet. Wanneer we dat niet doen kiezen we natuurlijk voor de tegenpartij automatisch. Toen hij dat begrepen had en een nachtje erover had gedacht, was hij een ander mens de volgende dag.







Hij zei "ik ben klaar om gedoopt te worden. Ik heb te lang geleefd in zonde en ik wil mijn leven aan Christus geven." Het was mooi om die verandering te zien in hem. Dat was gewoon omdat hij nu begreep Waarom de regels waren en de doop. Zo mooi. Dat is zendingswerk. Mensen helpen het waarom te begrijpen door onderwijs en uitleg.

Ik houd veel ervan en zie dat het mijn eigen leven enorm veel helpt. Meer dan ik ooit had durven dromen.
We hadden ook een graffiti gemaakt vandaag op een school ...........





en het wordt nu wel erg spannend.......over een week gaan we naar de stad (Paramaribo) toe en de avond ervoor horen we, wie er overgeplaatst gaat worden. Eén van ons zal weggaan, de vraag is toch nog steeds. WIE?!

Het werk gaat vooruit, stadig maar met kracht.

Ik weet dat het Evangelie van Christus mensenlevens zegent, meer dan iets anders. In mijn eigen leven zie ik het dagelijks en ook dagelijks in het leven van veleanderen om mij heen. Daar heb ik een getuigenis van en daar ben ik dankbaar voor ook, dat ik dat weet. Dat zal altijd met me zijn en de rest van mijn leven veranderen.

ik dank jullie allen voor gebeden en leuke berichten.

foeroe lobi

e. koenen

1 opmerking:

Unknown zei

dag lieve neef,even een berichtje van mij,ik denk veel aan je en tijdens de neven en nichten reunie ben je steeds bij ons,de dagen worden nu steeds korter dat je weer terug komt naar nederland,ik zie er naar uit,heel veel dikke zoenen,xxx paulien