maandag 20 april 2009

te yu abi bribi nanga aksi Gado, yu kisi wan antwortu



Wanneer je geloof hebt en God vraagt, zul je een antwoord krijgen.

Mevrouw Jubitane is een vrouw die al 25 jaar heel erg ziek is en bijna 17 jaar alleen op haar bed kan liggen. Ze was jarig afgelopen week en we onderwijzen haar al een paar weekjes. De eerste keer met haar spreken was indrukwekkend, omdat ze wou weten waarom ze zoveel pijn moest hebben. We konden haar uitleggen waarom God soms dingen laat gebeuren en het beter voor haar was om niet waarom te vragen maar wat kan ik ervan leren en hoe kan ik er het beste van maken. Wanneer God ons het waarom zou vertellen zou het geen beproeving meer zijn en zouden we niet leren wat we ervan moeten leren. 

Zij en haar man, die suikerziekte heef,t waren echt rustig door de les geworden en elke keer als we langskwamen ontvingen ze ons met meer liefde. We hadden de boodschap met hen gedeeld over de Herstelling door de Profeet Joseph Smith en zijn visioen in 1820 en het Boek van Mormon. Ze vonden het echt leuk. De keer daarna dat we kwamen, spraken we met de man en hij zei dat zijn vrouw ons moest spreken. Dus we gingen binnen waar ze altijd op haar bed ligt in de kamer en ze vroeg ons eerst wat informatie en toen ze ons begreep zei ze dat God haar een antwoord had gegeven.Ze is zo ziek dat ze al 5 dagen niet haar eten had kunnen binnen houden. De avond ervoor had ze gebeden of God haar de waarheid zou vertellen, zodat ze dichter bij Hem kon komen en Hij had in haar dromen laten zien dat er werkelijk een profeet was die Mormon heette en een profeet die later was geroepen die Joseph Smith heette. Echt geweldig. Ze wil nu stoppen met roken en gedoopt worden. Het zal een grote uitdaging worden om dat allemaal mogelijk te maken en haar ook in de Kerk te kunnen laten zitten, maar met geloof heeft ze echt vertrouwen dat het allemaal goed zal gaan. Ze zal eerst een tijdje in het ziekenhuis moeten doorbrengen en daarna zullen we haar helpen meer van de zegeningen die Hemelse vader voor ons heeft in haar leven te ontvangen.

We hebben grote zegeningen gekregen. Angeline zou gedoopt worden en toen we vrijdag daar kwamen voor een interview waren ook haar neefje en nichtje daar en die wilden ook gedoopt worden en toen hebben we alles ineens rondgemaakt om hun ook te laten dopen zaterdag. zomaar 3 dopelingen dus! was geweldig!



We hadden echt één van de beste weken tot nu toe. Veel leden hebben met ons gewerkt, omdat het hier vakantie is en dat was echt super tof. We zien veel succes met de jongeren die we vinden. Ze willen graag hun leven veranderen en Christus volgen.

We hadden ook wat fiets beproevingen. We hadden een fietsje geleend van onze aardige huisbazin en dat is een vouwfiets. De ene dag was het stuur afgebroken......oops!  We hebben hem laten lassen door een mati(vriend) van ons. We gingen er weer mee werken met een lid. Tijdens de les was een mati van hem buiten en vroeg of hij de fiets mocht lenen om even ergens heen te gaan en toen had dat lid onze geleende fiets uitgeleend aan z'n mati. Nou is dit een beetje in het ghetto gedeelte van ons gebied en hij had zonder te vragen onze fiets aan die mati geleend.....Na de les keek ik buiten en zei. "hey?! waar is onze fiets?!" Hij zei "O , ik heb het even geleend aan een mati!?!?" haha. Dus even een geduld en zelfbeheersing test. Wij wachten en wachten en de hele buurt doorfietsen om hem te vinden maar nergens. Wij dachten al 'die heeft hem verkocht voor een paar eurotjes ergens op de hoek van de straat.' Boi ! Maar gelukkig na 40 minuten kwam de jongen er toch weer meer terug. Ik had heel wat gebedjes in m'n hart gedaan, vooral omdat het niet eens onze fiets was! Maargoed, eind goed al goed!grappige dinges dus.

bedankt voor jullie liefde en support.

 lobi. e. koenen

1 opmerking:

Pieterjan zei

Hey man WP!

super tof om te zien dat je het daar zo naar je zin hebt en alles goed gaat en je mensen gelukkig kunt maken. Have fun daar en tot over een jaar!

groeten